Det er blevet fredag og en weekend lurer lige om hjørnet. Jubiiii.
Fredag er også snacktid og sådan en har jeg gjort klar til dig i dag. Super nem, når først frøstol og kerner er pillede ud, så skal der bare fyldes med flødeost og pakkes bacon omkring.
Bum! Så er der fin, pikant snack med modspil fra den cremede flødeost og den salte bacon.
Jeg brugte de små fine Gernika pebre, som man desværre ikke ser så tit. Gernika kommer fra provinsen Vizcaya i Baskerlandet. Smagen er ekstraordinært god og kvaliteten fantastisk. Således har Gernika også Baskerlandets kvalitetsstempel for fødevarer.
Normalt bliver den spist stegt som tapas, tilbehør eller forret.
Man kan faktisk også bruge jalapenos eller anden mild chili, men de er næsten endnu sværere at finde friske.
Start med at halvere peberfrugterne på langs og fjerne frøstol samt kerner.
Flødeosten sprøjtes i – eller kommes i en med teske.
Flødeosten er den gode fra Søvind Mejeri.
Hvis du synes, baconen ser brun og trist ud, så er det ikke fordi, der er noget galt.
Her er blot tale om god kvalitetsbacon uden nitrit fra Hanegal. Bacon fra Hanegal har ligget i saltlage i en uge i modsætning til konventionelle typer, hvor lagen sprøjtes ind i kødet.
Jeg brugte et halvt stykke bacon per halve peberfrugt.
Til sidst bages peberfrugterne i ovnen ved 250 grader til de er gyldne.
Glædelig fredag og hav en rigtig god start på weekenden.
Mange hilsner, Mette
Fotograf Martin Kaufmann.
PS Fik jeg sagt, at jeg skal til Madrid i næste uge?! Så det spanske islæt med gernika er ene og alene, fordi jeg er ved at varme op.
Hvem sagde bacon????
Nøj, de ser gode ud – perfekt til et glas koldt øl. Tror jeg skal kigge efter Gernika pebre på grønttorvet i morgen.
Og tak for sidst forresten, det var rigtig hyggeligt 🙂
Ja, jeg tænkte nok, de ville tale til dig, Malou 🙂
Rigtig god weekend – og selv tak for sidst!
Har lige pakket ugens grøntsagskasse fra Aarstiderne ud – og gæt hvad jeg fandt der? 😉
Hopper straks på cyklen og skaffer flødeost (bacon har jeg naturligvis allerede). NU bliver det en god weekend!
Nemlig – det var også der, jeg “fandt” mine. Glemte faktisk helt at kigge efter dem, da jeg var på Krogerup i går…..
Glæder mig til at høre, hvad du synes.
Nøj, det ser godt ud. Det må prøves.
Vh Charlotte G
Ja, de er altså ikke dumme. Mon ikke du kan finde nogle gode chilipebre i Bazar Vest, som du også kan bruge?
Gernika´erne er rigtig fine, men de gør ikke noget, det bliver en chili, som er lidt stærkere.
Uhh, nu er jeg med igen, hvor det atter er blevet grønt hos dig 😉
Hvor det dog ærgrer mig, at jeg ikke købte disse gernika, sidst jeg så dem i gårdbutikken. Men jeg anede faktisk ikke, hvad det var. Indtil jeg støder på dem igen, vil jeg bruge mine hjemmedyrkede sivri-chili, som dog stammer fra Tyrkiet. De kan nok godt bruges i mangel af bedre. God tur til Madrid!
Venligst Birte
Hej Birte,
Ja – jeg ved godt, der gik lidt kageblog i den i et par uger. Nu lover jeg dig, at vi er tilbage på de blandede spor igen 🙂
Du kan sagtens bruge dine chilier med mindst lige så stort held. Personligt kan jeg rigtig godt lide den stærke smag, som chili giver, men der er mange, som synes, det kan blive lidt for stærkt. Prøv dig frem.
Gernika er et meget sjældent bekendtskab, så spring endelig til næste gang, du ser dem.
Jeg var også i gårdbutikken på Kragerup i går, men jeg så nu ikke nogle Gernika, selvom de var i min kasse tidligere på ugen.
Tusind tak for hilsenen til Madrid. Vi glæder os sådan, kan du tro.
Mange hilsner, Mette