Da Helene var på besøg, var det årets varmeste dag, så foruden at stå med en hel masse mad, som teede sig lidt ekstra i den dejlige sommervarme, var vi selvfølgelig nødt til at lave is.
Gode, lækre og næsten også sunde is på blåbær, hyldeblomst og citrus. Mums, de blev altså virkelig gode.
Målene kommer i cups, men det var fordi, vi slumpede lidt og brugte den forhåndenværende måle-Babuschka, som jeg har købt for længe siden i Urban Outfitters i Stockholm. Det er sådan en, jeg bliver lidt glad af, hver gang jeg bruger den.
- 150 gr blåbær
- 1/2 cup rørsukker (= 100 gr)
- Saft og skal af 1/2 lime
- Saft og skal af 1/2 citron
- 1 1/2 cup vand (= 3 3/4 dl)
- Hyldeblomstsaft efter smag
Kog en sirup af vand og sukker. Lad den stå og koge lidt ind uden låg, så den tykner let. Tilsæt citrussaft og -skal. Smag til med hyldeblomstsaft.
Fordel blåbærrene i ca 10 forme og hæld siruppen over.
Frys!
Nogle timer senere er der rigtig dejlig is.
Hjemme hos os er frosne blåbær også “aftenslik”. De smager vanvittig godt og bliver ikke bløde som feks. jordbær.
Desuden minder isen mig også lidt om en af min barndoms yndlingsis: Astronaut, som med sin vingummibamse i toppen, nærmest var en 2-i-1.
Nå ja, og så er jeg nødt til at sige, at det her jo er en is uden e-numre, konserveringsmiddel og mærkelige farver. Ja, den er faktisk økologisk, for det var alle ingredienserne. Undtagen vandet. Kan vand være økologisk?!
Og ja – nu er de allervarmeste sommerdage nok slut for denne gang, men det er alligevel dejligt med sådan en ispind, hvor man kan drømme sig lidt tilbage og lege sommer.
Mange hilsner, Mette
Fotograf Martin Kaufmann
PS Der ligger et andet billede af ingredienserne på Becauseitmatters´ Facebook side. Er du ikke sød at fortælle mig, hvilket du bedst kan lide? Jeg synes nemlig, det er svært at vælge….
hej Mette, nå det havde jeg nok ikke gættet. Billederne her på siden taler mest til mig. Jeg synes bare de ser lækre ud. Knus P.
Godmorgen P,
Hihi – så var det jo godt, det ikke var en konkurrence! Hav en rigtig dejlig weekend. Kram, Mette
Uhh det lyder lækkert. Vi laver også ofte hjemmelavede ispinde herhjemme..Sidst var det jordbærflødeis 🙂
Ja, det er både lækkert og hyggeligt. Desuden tanken om at man selv kender ALLE ingredienserne!
Hej Mette,
De ser godt nok både lækre, læskende og forfriskende ud! Dem må jeg se at få lavet, når jeg altså har taget mig sammen og købt de der isforme, som jeg bliver med med at sige til mig selv, at jeg skal få anskaffet 🙂
Godmorgen Marie,
De var bare gode. Jeg håber faktisk lidt på, der stadig er en tilbage til mig, når jeg kommer hjem. Her i Bangalores fugtige varme, har jeg flere gange drømt om at have en lige ved hånden.
Skal du anskaffe dig isforme? Tjaeh….. jeg må indrømme, jeg bruger altså ikke mine enormt meget, men de er selvfølgelig sjove at fiske frem en gang i mellem.
Hav en dejlig weekend.
Mange hilsner, Mette
Nej, man får dem nok ikke brugt så meget, især når man ikke har børn. Men når man lige en dag, står og har vildt lyst til en blåbær ispind, så har man jo ikke formene og hvad gør man så? Går glip af ispind! Nej vel?
Nej, man skal slet ikke gå ned på udstyr!!!!
Skønne knive i øvrigt!!! Til lykke med dem. Jeg er helt sikker på, de har fået et godt nyt hjem.