Chokoladegele med skovjordbær

Og nu til noget helt andet…….

Jeg ved ikke, om du har smagt chokoladegele?!

Forestil dig et stykke chokolade, som er fløjsagtigt blødt og smelter på tungen. En helt ny konsistens og måde at spise chokolade på.

Det er ikke dumt!

Hvis du samtidig har nogle af sæsonens allersidste og mest søde skovjordbær at komme ovenpå, så er det et sikkert hit til desserttallerkenen eller til kaffe/te efter en god middag.

Alle andre bær virker naturligvis også. Der er smukke brombær rundt omkring i krattene nu og skønne danske blåbær i butikkerne (og husk nu DANSKE, ikke polske!) eller her: http://plukselvfrugt.dk/

Jeg havde stadig selskab af Helene i køkkenet, så der var en til at hjælpe med at stable skovjordbærrene på plads. Det var nogle levende banditter.

Til 10-12 stykker petit fours:

Sæt husblasen i blød i koldt vand.

Hak chokoladen og kom den i en skål. Kog fløden op og hæld den over chokoladen og rør rundt, til massen er homogen.

Tag husblasen op og vrid den fri for vand.

Kom husblasen i skålen til chokoladefløde-blandingen og rør rundt til den er helt smeltet.

Hæld chokoladen i små forme.

Vi brugte financiersforme, men du kan naturligvis bruge, hvad du har. Du kan også vælge at hælde al geleen ud i en form og skære den ud, når den er kold.

Stil formen i køleskabet til geleen har sat sig helt. Det tager 1-2 timer afhængig af størrelsen på din form.

Pynt til sidst med skovjordbær. Masser af skovjordbær. Så mange du kan stable op på det lille stykke gele.

God fornøjelse. Det er næsten lige som Klodsmajor!

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

7 thoughts on “Chokoladegele med skovjordbær”

  1. I love it!

    Det skal jeg helt sikkert prøve at lave senere i dag. Har dog ingen skovjordbær – så det bliver et eller andet fra fryserens dyb.

    Vi ses til Mad+Medier – det flaskede sig på mirakuløs vis så jeg kunne komme med alligevel 🙂

    1. Du skal da ud på ladybug og finde nogle flotte brombær! Jeg er ikke sikker på, det vil virke så godt med frosne bær, men det er bare mig……
      Glæder mig til at ses om nogle uger.

  2. Hej
    Du har anrettet ‘chokoladerne’ på en bakke, så vil det sige at kan man tage dem op og spise som normale chokolader? Eller vil de smelte i ens varme hænder? Eller er de måske for bløde at holde og skal spises med ske/kagegaffel?
    Og, er de nemme at få ud af formen?
    Mvh Louise

    1. Hej Louise,

      Du kan sagtens spise chokoladerne med hænderne. Det gjorde vi. Endda på en af sommerens allervarmeste dage.
      Jeg bruger næsten altid silikoneforme og det var nemme at få ud – især når de er kolde. Du kan evt sætte dem i fryseren og lade dem fryse let, men så bliver de også mere skrøbelige og “fedtede,” når de får stuetemperatur.
      Rigtig god fornøjelse.
      Mange hilsner, Mette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *