En fin lille dessert eller snack, som altid kommer på mit sommerreportoire.
Den vil også gøre sig rigtig godt til en brunch og så kan du selvfølgelig variere frugten efter sæson.
Det er sådan set en klassisk bruschetta, men naturligvis uden hvidløg og olivenolie.
Rør en creme af
- 1 bæger Mascarpone eller creme fraiche 38%
- Kornene af 1 stangvanille
- Flormelis
- lidt finthakket mynte og/eller fint revet citron- eller limeskal
- evt lidt citron eller limesaft
Alle ingredienser røres sammen. Smag godt til, så du får den rette balance mellem det cremede fra mascarponen, det søde fra flormelisen, det krydrede fra vanille og det syrlige fra citrusfrugten.
Daggammelt brød ristes, køles let af og smøres med mascarpone cremen.
Jordbær i skiver lægges på og pynt evt med et enkelt mynteblad.
Skynd dig – jordbærsæsonen går på hæld nu! Flere steder har allerede stoppet for selv-pluk i år.
I næste uge, når jeg kommer til Sverige, skal jeg prøve med skovjordbær og/eller blåbær…..
Mange hilsner, Mette
Fotograf Martin Kaufmann
Mums, rigtig lækkert. Jeg skal holde en fødselsdagsbrunch på søndag og disse vil helt klart komme på bordet.
Jeg håber, du vil synes lige så meget om dem, som jeg gør!
Jeps, så er det på plads. Jeg har lige købt de lækreste søde jordbær på Krogerup til kun 15 kr. bakken. Så nu kan der smovses til fødselsdagen. Tak for ideen.
Hvor skægt. Vi var der også i eftermiddag, men der var ikke mange jordbær tilbage. Nu ved jeg hvorfor 🙂
Hav en rigtig dejlig weekend og en skøn brunch på søndag!