Kender du kyllingekødbollerne fra Sticks ´n Sushi?
SnS har været så søde at afsløre opskriften her. Men der er nu stadig masser af grund til at besøge en af restauranterne:
Sticks ´n Sushi er et storby-fænomen, eller rettere en kæde i Storkøbenhavn. Deres sushi er virkelig virkelig god og vi er flittige gæster hos restauranten i vores eget hood. Oftest bliver det som take away, men det hænder også, vi spiser på restauranten.
En af de ting, som jeg holder rigtig meget af ved kæden er, at deres service er så gennemført. Det er helt tydeligt, at alle medarbejdere er grundigt oplært i, hvordan man modtager, servicerer og pleaser sine gæster.
Uden at have sagt for meget, så er der rigtig mange restauranter, cafeer og butikker, som burde bede om at låne den træningsmanual hurtigst muligt.
Lad os komme i gang:
- 450 g hakket kyllingekød
- 4 spsk sojasauce
- 4 spsk mirin
- 2 tsk sorte sesamfrø
- 4 spsk fintrevet løg
- 1 æg
- bambuspinde, som har ligget i blød i vand
- teriyakisauce (den opskrift får du en anden gang)
Farsen røres som fars nu en gang røres, men sørg for at den bliver rigtig godt rørt sammen og lad den så hvile i 30 minutter.
Form farsen til små boller på størrelse med valnødder og læg dem i en bambussteamer. Fyld steameren og læg låg på.
Damp over en gryde kogende vand i 5-6 minutter.
Sæt 2-3 kødboller på hver bambuspind og hæld teriyakisauce over.
Tænd grillen eller grillpanden og grill nu til kødbollerne har fået fine streger. Hæld evt lidt mere teriyakisauce over, når du serverer.
Vi fik en nudelsalat til, som jeg tidligere har givet en lignende opskrift på. Denne aften var den med nudler, gulerod, rå grønne asparges, rødt spidskål, citrongræs, ingefær og hvidløg.
Vi laver som regel en større portion og fryser ned, når dampningen er overstået. Når vi så skal spise dem, tør vi op og griller. Så er det – næsten! – lige så gode som frisklavede. Men også kun næsten.
Til gengæld er det en rigtig god og nem aftensmad.
Men glem nu ikke at besøge Sticks ´n Sushi, hvis du får muligheden. Det er god sushi! Og eminent service!
Mange hilsner, Mette
Fotograf Martin Kaufmann
Jeg elsker de kyllingekødboller og har også prøvet dem selv nogle gange. Haps, de er lækre! Og jeg er helt enig Sticks & Sushi er altid et besøg værd, har du prøvet deres laksetartar? Den er fremragende 🙂
Smukke billeder!
Ja, de er altså skønne. Og hit hos de fleste børn!
Jeg tror faktisk ikke, jeg har prøvet laksetartaren. Det må bestemt blive næste gang!!
Tak for billedrosen (selvom sådan noget fars altså ikke tager sig enormt flatterende ud på billeder), den er straks sendt videre til fotografen.
Nu håber jeg snart SnS åbner (igen) i Århus.
Ja, kan kunne stemme i – laksetataren er fantastisk! Tak for opskriften på kødbollerne! 🙂
Ok – it has been decided! Jeg skal prøve tataren næste gang!!!