Jeg er på et visit i London, men ikke i pulserende City, i stedet i den rolige og meget hyggelige forstad Richmod, der er mest kendt for at huse den enorme botaniske have: Kew Gardens. Hvis man er et madøre, er Richmond også kendt for fantastiske Petersham Nurseries med Skye Gyngell i spidsen, men det var indtil, hun fik en Michelinstjerne, derefter blev presset for stort og hun rejste fra det helt særegne sted, som egentlig er en planteskole Martin og jeg var på Petersham for længe siden og det har jeg selvfølgelig allerede fortalt jer i dette indlæg. Jeg har til gengæld ikke fortalt jer, hvad der er min all-time favourite Skye opskrift og dén får du i dag.
I mellemtiden må jeg lige fortælle, at Skye i næste uge åbner sin nye restaurant her i London. Den hedder Spring og jeg er noget så ærgerlig over, at jeg misser det med præcis 5 dage….. Prøv lige at SE det menukort, det lyder bare så herlig, dejligt enkelt!!!!
Nå, lad os tale om noget, som vi KAN realisere lige nu og her: chili jam! Denne smagsbombe af en bandit ææææælsker jeg at have stående i køleskabet. Den giver krudt til alt fra sandwich, morgenæg (ISÆR eggs Benedict), stegt kød og måske endda også lidt asiatiske nudler. Den er intet mindre end vidunderlig.
Og JA – den tager tid at lave, men det gør ikke noget, når resultatet er værd at vente på!
Semitørrede tomater
- ca 18 flasketomater eller tomater med stilk – det skal svare til 1,5 kg
- 100 gr rørsukker
- 5 gr salt
- Masser af friskkværnet sort peber
Halver tomaterne og læg dem i et ovnfast. Drys sukker, salt og peber over og vendt det hele godt rundt. Bages ca. 3 timer ved 100 grader.
Chili jam
- Portionen af semitørrede tomater fra ovenfor
- 1 spsk. sennepsfrø
- 7 finthakkede fed hvidløg
- 75 gr. finthakket ingefær
- 140 gr. rørsukker
- 3 – 5 finthakkede røde chili (afhængig af ønsket styrke)
- 150 ml hvidvinseddike eller æblecidereddike
- 4 spsk fiskesauce
- Sort peber og evt. salt
Rist sennepsfrøene og stød dem groft i en morter.
Kom alle ingredienserne i en kasserolle og lad den simre stille i 1-2 timer til næsten al væde er dampet væk. Smag til med masser af friskkværnet peber. Salt er sandsynligvis ikke nødvendigt pga fiskesaucen. Hæld chili jam på skoldede glas og opbevar på køl.
Rigtig god fornøjelse.
Kh, Mette Foto: www.martinkaufmann.dk
Køkkengrej og udstyr
Kniv fra Tojiro, købt hos H.W. Larsen
Flasker fra Weck
Morter fra Kunst og Køkkentøj
Marmorfad er loppefund
Awesome! Tusinde tak, den er jeg glad for, fordi den er lidt anderledes end de andre opsrkifter jeg har set tidligere….