Forleden postede min niece på Instagram efterlysninger til brugen af quinoa. Jeg svarede kækt, at hun bare kunne gå ind på bloggen, men da jeg senere selv checkede, hvor mange opskrifter jeg har med vidundergrynet, blev jeg ganske overrasket.
På trods af quinoa er en ingrediens, jeg bruger rigtig tit, så “glemmer” jeg åbenbart at dokumentere det og give dig inspiration til, hvordan du kan bruge de små proteinbomber.
Salaten her kombinerer de ingredienser, som lige nu er allerbedst. Det er en fyldig salat, som kun kræver et stykke stegt fisk eller kød på sidelinjen, så er der et dejligt aftenmåltid.
Quinoa salat med blommer, tomater, hjertesalat og letsyltede løg
(Tilbehør til 4 personer)
- 2 dl quinoa koges efter anvisningen på pakken – husk salt i kogevandet
- 4 modne blommer
- 1 hjertesalat
- 10 cherrytomater
- Olivenolie
- Bredbladet persille eller basilikum
- Friskkværnet peber
- Flagesalt
Letsyltede løg
- 1 stort rødløg
- 3 spsk sukker
- 1 1/4 dl æblecidereddike
- 2 tsk salt
Start med at skære løget i helt tynde skiver. Kog eddike og sukker op med salt. Hæld den kogende lage over løgene og lad det trække i 20 minutter.
Løsn quinoaen med to gafler.
Skær blommerne i kvarte, tomaterne i halve og riv hjertesalatet i mindre stykker.
Vend alle grøntsagerne, blommerne og quinoaen sammen i en stor skål eller et flot fad. Tag løgene op af syltelagen og vend også dem i sammen med masser af bredbladet persille.
Til sidst dryppes med lidt olivenolie, flagesalt og peber.
Sidste år omkring dette tidspunkt lavede jeg en anden quinoasalat, der på mange måder minder om dagens udgave. Check min quinoasalat med gulerødder, blommer vindruer og maltost.
God appetit.
Kh, Mette
Foto: www.martinkaufmann.dk
Køkkengrej og udstyr
Emaljefad fra Falcon købt hos Sunday Morning
Salatbestik fra Le Jardin i Marrakech