Bønnesalat med to slags bønner, oliven og nye (lynsyltede) løg

De nye bønner er kommet. Der er ingen grund til at købe de kenyanske eller egyptiske, de smager alligevel alt for meget af det sand, de er dyrkede i, men en god sprød bønne, som har forladt sin moderplante for ganske nylig. Dét er kræs!
_DSC6316

Jeg lavede en fyldig salat med to slags bønner: Tørrede hvide, som jeg lagde i blød natten over og kogte med et fed hvidløg og en stilk rosmarin. Salt blev først tilføjet til slut, ellers tager de alt for lang tid at koge møre og grønne bønner, som blev købt ved vejen på Fejø og kogt al dente og hurtigt skyllet under koldt vand, så den flotte grønne farve ikke bliver kedeligt grågul.

Et halvt nyt rødløg blev skåret i helt tynde både og lagt i en lille skål med et par spiseskefulde æblecidereddike, en citron/grapeeddike eller en anden lys eddike. Eddiken mørner løgene og trække samtidig noget bitterhed ud, så selvom det lyder lidt sært, så prøv det bare. Det er slet ikke tosset.

Hertil den faste, hvide ost i saltlage fra Knuthenlund, små oliven med sten, masser af oregano med de fineste blomster og kronblade af Morgenfrue.

Læg alle ingredienserne ud på et stort, flot fad. Drys med salt, peber og dryp til slut med lidt god olivenolie.

Her i varmen, er det en udfordring (næsten) at spise, men salaten her er fyldig og mætter på en dejlig måde.

Prøv det!

God tirsdag.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Blåt og hvidt fad fra stellet “Sonja” fra Aluminia

4 thoughts on “Bønnesalat med to slags bønner, oliven og nye (lynsyltede) løg”

  1. Den skal jeg prøve at lave…. Har aldrig kunne fordrage oliven, men ligepludselig smager de forrygende. Og den salat ser super god ud 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *