Jo, jo – du kan godt huske det. Du LOVEDE dig selv i går, at 2014 skal blive lidt sundere, mere fiberrig og mindre fed.
Eller også trænger vi allesammen til at skære lidt ned på de gode sager her efter den søde juletid.
Så lad os starte året 100% politisk korrekt med en varm gulerodssalat med puy linser.
Lun gulerodssalat med linser og pecannødder
Sprøde pecannødder
- ½ tsk cayennepeber eller chili
- 100 g pecannødder
- 75 g flormelis
- ¾ dl vand
- 4 dl neutral olie, fx rapsolie
Kom alle ingredienserne – undtagen olie – i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog det til siruppen tykner, ca. 2 min. Kom nødderne i en si og lad dem dryppe af. Hæld olien i en tykbundet gryde og varm det til det syder om en tændstik. Fritér nødderne i små portioner ca.1 min. i den varme olie, til de er gyldne og sprøde. Tag dem op af olien med en hulske. Lad dem dryppe godt af og læg dem til afkøling i et lag på et stykke bagepapir (ikke køkkenrulle).
Nødderne smager naturligvis også dejligt til et glas vin eller øl.
Gulerods- og linsesalat
- 100 gr Puy linser
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk honning
- Saft og skal af 1/2 økologisk appelsin
- 1 spsk soja
- 1 tsk friskrevet ingefær
- Salt og peber
- 400 gr gulerødder – gerne i blandede farver og sorter
- Lidt olivenolie, salt og peber til bagning
- Frisk timian
Kom linserne i en kasserolle, dæk dem med vand og kog i 15 – 20 minutter, til linserne er møre med lidt bid.
Hæld linserne i en si og lad dem dryppe godt af.
Kom linserne i en skål og bland dem med olivenolie, finthakket hvidløg, honning, soja, ingefær, salt peber, og appelsinskal og -saft
Skræl gulerødderne og del dem på langs i kvarte. Læg gulerødderne på en bageplade med bagepapir og vend dem med olie, salt, peber og frisk timian.
Bag gulerødderne som du kan lide dem (med lidt eller meget bid) og vend dem sammen med de marinerede linser.
Anret salaten på et stort fad og drys med de sprøde pecannødder og mere frisk timian.
Hav en dejlig Nytårsdag. Godt skihop!
Kh, Mette
Foto: www.martinkaufmann.dk
Salaten er serveret på en stor, flot “Plissé” tallerken fra franske Pillivuyt.