Kære dig,
Rigtig glædelig Jul. Jeg håber, du har haft nogle skønne dage med familien, en masse herlig julemad og lidt ekstra tid til bare at nyde det hele og slappe af.
Sukker og fedtdepoterne er ved at være fyldt godt op nu, men her er en ny, twistet og herlig drik, som du næsten skal prøve en af disse dage, hvor det er ok at sidde op sent og “lege” med sine gaver.
Jeg har lavet den et par gange i løbet af december og synes, det er en herligt alternativ til en dessert eller late-night cocktail.
Det helt nye her er selvfølgelig allehånden. Kaffe med et skud cognac er der ikke noget nyt i, men cognac og allehånden løfter til en ny oplevelse.
Prøv det, leg med mængderne og se, hvad du synes. Jeg er hooked.
Kaffe med vanille, allehånde og cognac
(Til 6 personer)
- 1 liter stærk kaffe eller 6 americano
- 120 gr brun farin eller moscovado
- 1 vanillestang
- 180 ml cognac
- 3 dl piskefløde
- 1 spsk allehånde
Kom kaffen i en gryde med brun farin, kornene af vanillestangen og den flækkede stang. Flæk allehånden med bagsiden af en stor kniv og kom også den i gryde
Varm det hele op til sukkeret er smeltet.
Pisk fløden stiv.
Kom cognac i gryden med kaffe og smag til, om der skal lidt mere sukker i.
Hæld kaffen på glas, top med flødeskum og evt lidt finthakket/revet allehånde.
God fornøjelse.
kh, Mette
Foto: www.martinkaufmann.dk
Nu sidder jeg godt nok med morgenkaffen, men får helt lyst til at afprøve din opskrift. Schweizer-svigerfamilien er vild med kaffe, så jeg tænker at det vil falde i deres smag 😉
Tak forinspirationen, Mette!!
Hihi – ja, til morgenkaffe er det måske lidt tidligt, men jeg synes helt bestemt, du skal introducere din svigerfamilie for kaffen. Det tror jeg godt kan høste et point eller to 🙂
Nyd ferien!