Jeg elsker sæsonens råvarer. Selvom jeg hvert år har nogle klassikere, som jeg bare MÅ lave med de helt aktuelle grøntsager eller den nye frugt, så vokser repertoiret af opskrifter med de pågældende råvarer hele tiden.
For nogle uger siden, blev jeg kontaktet af firmaet Middagsfred, som spurgte, om jeg havde lyst at teste deres koncept. Ideen er svensk, hvor Middagsfrid er et etableret og succesfuldt firma. I Danmark har man i København kunnet købe madposerne siden 1. juli 2009.
Jeg har vist allerede nævnt, at Mad og Venner pt kører en artikelserie om de dygtige Na-Cl kokke. Jeg var ellers kørt lidt surt i Magasinet, men med denne artikel er jeg på igen.
For et par blade/måneder siden, var det Sylvester fra AOC, der var portrætteret. Jeg har mødt Sylvester og smagt hans mad flere gange. Det er godt! Så derfor var jeg ikke sen til at lure en af hans dessertopskrifter af og tilføje mit eget touch.
Fimbulvinteren betød, at sæsonen blev skudt sent i gang, men lige nu er der masser af skønne, sprøde, lange stænger.
For sprøde det SKAL asparges være og knitrende. Lige som tulipaner. Jo kortere transport, jo mere friske og langt bedre smag.
Lad nu være at købe de bløde, runkne spanske eller endnu værre peruvianske, men acceptér at asparges spiser man fra midt/slutningen af maj og til Skt. Hans. Ikke længere. De udenlandske smager som at række tungen ud af vinduet, så selvom prisen er lavere end de danske, så svarer det til at købe tom luft.
Und dig selv een eller to gange i løbet af sæsonen at købe gode, danske asparges.
Landets absolut bedste asparges-landmand hedder Søren og bor på Lammefjorden. Og selvom Søren avler mange fremragende grøntsager på den gamle fjordbund, så er hans asparges nu noget helt og ganske særligt.
Længe har jeg gået og kigget på et smukt billede i den lille kogebog “Wassim Unplugged”, som er skrevet af Wassim Hallal, som efter en årrække på Frederikshøj i selskab med Palle Enevoldsen nu er retur på Molskroen i Femmøller ved Ebeltoft.
Alle bogens opskrifter er relativt enkle og til at gå til, men stadig med dét twist, der gør, at vi er forbi frikadeller og kylling danoise. Man kan næsten fristes til at sige, at bogen er en blanding af avanceret hverdagsmad og enkel gæstebespisning.
Så er det tid for en lille, nem dessert, som du kan glæde din familie og gæster med her i weekenden.
Desserten kan laves færdig i god tid i forvejen (både rabarber og ymerfromage) og tilbehøret kræver et minimum af anstrengelser, mens det færdige resultat ligner en million.