Forleden var jeg så heldig at få stukket en pose friske rabarber i hånden og fik lyst at lave en vanilleis med rabarbertwist.
Jeg skyndte mig derfor at forvandle de lyserøde stængler til en skøn kompot, som ganske enkelt bestod af rabarber, rørsukker og en vanillestang. Langsomt fik det lov at simre i en gryde og derefter blendet.
En vanilleparfait blev tilsvarende forberedt:
- 4 hele pasteuriserede eller troværdige æg (det er nu nok hønseholderen, som skal være allermest troværdig)
- 1 dl rørsukker
- kornene af 1 vanillestang
- 4 dl piskefløde pisket til skum
Sukker, vanillekorn og æg piskes til en luftig æggesnaps. Æggesnapsen vendes i den stiftpiskede fløde.
Lad isen fryse næsten ind – i fryseren under jævnlig omrøring eller i din ismaskine, hvor den passer sig selv.
Når isen har opnået en næsten færdigfrosset konsistens vendes rabarberkompot i efter smag. Og nu kan du bestemme, hvor “stribet” du vil have din is. Jo mere, du vender kompotten ind i parfaiten, jo mere fordelt bliver rabarberne og din is bliver lyserød. Hvis du derimod gerne vil have tydelige spor af kompoten, så nøjes du med at vende få gange rundt og der vil nu opstå “lommer” og ” striber” af den gode kompot.
Nu skal du bruge din fantasi, for desværre er det lidt svært at se rabarbertwistet på billedet. Om ikke umuligt.
Til gengæld tilføjede jeg så lidt ekstra kompot i bunden af tallerkenen.
Note til mig selv: husk at instruere fotografen næste gang vedr. de vigtige detaljer.
Skal du også snart ud at finde rabarber?
Mange hilsner, Mette
Fotograf (som er mere glad for is end striber) Martin Kaufmann
Hvor ser det smukt ud-Jeg glæder mig sådan til at se til vores rabarber i weekenden, og håber jeg skal trylle lidt:)
Jeg krydser fingre! Tag endelig billeder!
Jeg er overhovedet heller ikke færdig med at lege med de skønne rabarber og har et godt øje til en opskrift i den nye kogebog, som vist skal prøves af…..
Rigtig god tur til Fejø!