Jeg er vild med asparges!
Og nu begynder de langsomt at komme frem.
Ja, ja – de danske er her godt nok ikke endnu, men så længe man kan finde nogle asparges, der er knasende friske og knitrer som tulipaner, så er det ok – indtil de danske kommer – at vælge et ikke-dansk produkt.
Men for pokker, der er ikke mange aspargesavlere tilbage i Danmark, så vær nu søde at støtte dem, når du ser dem.
Jeg havde valgt at lave syltede asparges som et ekstra tilbehør til fiskefrikadellerne.
Asparges er en intelligent grøntsag og ved selv, hvor den skal knække. Ja, det lyder måske underligt, men prøv selv næste gang.
Knæk aspargesenderne af og skyl stænglerne grundigt.
Vær omhyggelig ved hovedet, der kan sagtens sidde sand ind mellem de små lamller.
“Skræl” nu aspargsene på langs fra hoved til bund og fortsæt til hele aspargsen er “skrællet” og du står med nogle flotte lange strimler. En god og skarp kartoffelskræller er nødvendig til at lave disse strimler. Alternativt en god mandolin. Du kan naturligvis også skære nogle fine, meget skrå og helt tynde skiver.
Herfra laver du en almindelig lage som til agurkesalat: hvidvinseddike og sukker røres sammen til sukkeret er opløst. En spiseske gule sennepsfrø ristes på en pande til de popper, køler lidt af og kommes også i lagen sammen med salt og peber.
Nu vendes aspargesstrimlerne i og salaten trækker, til du er klar til at servere de øvrige ting.
Mums, hvor er det bare dejligt, at foråret er over os!!!
Hav en dejlig dag.
Mange hilsner, Mette
Fotograf Martin Kaufmann
Ej, hvor lækkert og specielt. Mon det går til fiskefrikadellerne senere på ugen?
Det kan du tro, det gør.
Vi spiste netop de asparges til fiskefrikadeller! Og det var altså rigtig godt!!!
Nå ja, den havde jeg lige sprunget over:)
🙂
Faldt lige over din side – den er rigtig fin 🙂
Lyder rigtig lækkert med syltede asparges… det skal jeg helt sikkert prøve 🙂
Hej Martin,
Tusind tak skal du have.
Glæder mig til at høre, hvad du synes om de syltede asparges.
Mange hilsner, Mette