Salat med portulak, asparges, spidskål og granatæble

Langfredag fik vi langtidsstegt lammekølle med bagte kartofler og jordskokker samt denne salat.

Portulak ser man sjældent til salg i detailhandlen, men det hænder, den er at finde i Årstidernes kasser.

Portulak er en lille sprød og saftspændt sag, som først skal vendes i salatskålen til allersidst.

Nå ja, og så indeholder den en god portion C-vitamin og har en vanddrivende effekt.

Ja, ja – så lærte vi det!

I salatskålen kom:

  • Rødt spidskål relativt fintsnittet
  • Kugler af agurk
  • Grønne asparges i tynde skrå skiver
  • Granatæble
  • Portulak – kan sagtens erstattes med brøndkarse, alm. karse, persille eller basilikum

Alle ingredienser vendes sammen i en stor salatskål eller på et smukt fad.

Dressing

En dressing blev rørt sammen af æble-hyldeblomst eddike, som jeg allerede har skrevet om, lidt dansk honning, 1 tsk dijonsennep, olivenolie, salt og peber.

Dressingen hældes over salaten lige før servering.

Nu mangler vi bare et lam, så er der mad!

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *