Langfredag fik vi langtidsstegt lammekølle med bagte kartofler og jordskokker samt denne salat.
Portulak ser man sjældent til salg i detailhandlen, men det hænder, den er at finde i Årstidernes kasser.
Portulak er en lille sprød og saftspændt sag, som først skal vendes i salatskålen til allersidst.
Nå ja, og så indeholder den en god portion C-vitamin og har en vanddrivende effekt.
Ja, ja – så lærte vi det!
I salatskålen kom:
- Rødt spidskål relativt fintsnittet
- Kugler af agurk
- Grønne asparges i tynde skrå skiver
- Granatæble
- Portulak – kan sagtens erstattes med brøndkarse, alm. karse, persille eller basilikum
Alle ingredienser vendes sammen i en stor salatskål eller på et smukt fad.
Dressing
En dressing blev rørt sammen af æble-hyldeblomst eddike, som jeg allerede har skrevet om, lidt dansk honning, 1 tsk dijonsennep, olivenolie, salt og peber.
Dressingen hældes over salaten lige før servering.
Nu mangler vi bare et lam, så er der mad!
Mange hilsner, Mette
Fotograf Martin Kaufmann