Nu har jeg modtaget fisk fra Skagenfood i en måneds tid. Fredag var første gang, hvor jeg rent faktisk prøvede en af de medfølgende opskrifter.
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at også jeg kan gå indspirationskold og så er det dejligt at få dén service med i sit abonnement.
Meeeeen opskriften endte dog med at blive mere vejledende end retvisende, for jeg improviserede lidt med de ingredienser, jeg havde (læs: gerne ville bruge).
Ugens (dvs sidste uges) luksusfisk var rødfisk. Den er jeg meget begejstret for og jeg glædede mig til at få et stykke stegt fisk med sprødt skind, en god fyldig salat og lidt syre samt fedme i form af en god cremefraiche sauce spækket med saltsyltet citron.
Linser, bagte rødbeder og svampe
- 8 tørrede dadler
- 600 gr rødbeder
- 1,5dl beluga linser
- 4 fed hvidløg
- 4 kviste timian
- 1 kvist rosmarin
- 1 pk østershatte
- 2 tsk sennep med peberrod
- 2 tsk honning
- 4 spsk citronsaft
- god olivenolie
- salt og peber
- ½ bundt bredbladet persille
Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker.
Vend dem med olivenolie, salt, peber, 2 kviste timian og 2 hele fed hvidløg, som ikke behøver blive pillede i et ovnfast fad.
Bag rødbederne i ca 20 min ved 200 grader, til de er møre, men stadig har lidt bid.
Kog linserne med de resterende 2 fed hvidløg, 2 kviste timian, rosmarin og salt. Linserne koges efter anvisningen på pakken og pas på. Overkogte linser er simpelthen så triste.
Skær svampene i strimler og rist dem gyldne ved hård varme i smør og olivenolie på en pande. Lige før svampene er færdige tilsættes lidt grofthakket bredbladet persille og gerne 1 fed finthakket hvidløg.
Dadlerne klippes eller skæres i strimler.
Pisk dressingen sammen af olivenolie, sennep, honning, citronsaft, salt og peber. Vend linserne og rødbederne med dressingen og hæld det hele i et fad eller en salatskål. Kom de øvrige ingredienser i og drys med den sidste persille.
Dressing
- 1/2 saltsyltet citron – måske mere, det afhænger af “styrken”
- Et lille bundt mynte
- Et lille bundt basilikum
- 3 spsk vand
- 200 ml cremefraiche
- Evt lidt citronsaft
Start med at skylle den syltede citron rigtig godt under den kolde hane. Fjern frugtkødet, det kan godt være bittert og snit/hak skallen meget fint.
Hak krydderurterne og bland det hele med cremefraiche og vand.
Smag til med lidt citronsaft hvis nødvendigt og evt lidt peber. Citronerne burde give rigeligt salt.
Fisken
- 4 fileter af rødfisk
- Olivenolie
- Smør
- Salt
Fisken drysses med salt og steges i olie og smør ved hård varme et par minutter på hver side.
Salaten serveres til den stegte fisk, en god skefuld dressing og måske endda et lille, nyt ramsløgblad direkte fra skoven.
Glædelig torsdag og husk at holde øje med bloggen i aften, når vinderen af “Lykken er chokolade” bliver fundet.
Kh, Mette
Foto: www.martinkaufmann.dk
Køkkengrej og udstyr
Emaljefad fra Falcon købt hos Sunday Morning Shop
Salatbestik fra Rue Majorelle, Marrakesh
Riflet tallerken fra “Hvid Elements,” Royal Copenhagen
Uhmn sikke en lækker opskrift. Jeg er virkelig alt for ringe til at lave mad med fisk. Desværre. Men jeg ELSKER når ander tilbereder den for mig. Rødbeder er på min hitliste fortiden og sniges ellers ind i alt.
Jeg har tænkt på at lave saltsyltede citroner – men hvad anvender man dem egentlig til?
Hvor skønt, at se en ganske almindelig spætte blive fotomodel :-).
Selv en rødspætte er en super spise fisk, og lyder som en god kombination.
God weekend
Søren
Ps. Kommer du til Herning, Foodexpo?