Ravioli med ramsløg, flødeost og asparges – Ramsløg V

Ork jo – vi skal altså til det igen! Mere ramsløg!!

Inspireret af de sidste dages medie-hype omkring salg af ukrudt i Irma, drog jeg i lørdags ud i det blå – eller det grønne burde jeg nok skrive – i det dejligste kusine-selskab.

Mange urter blev studeret, en del blev smagt på og de heldigste fik lov at komme med hjem.

Ramsløgene var på forhånd udset til ravioli, og opskriften kommer her.

Vi plukkede i lørdags

  • skvalderkål
  • brændenælder
  • skovsyre
  • skovmærke
  • ramsløg
  • løgkarse

Vi mødte faktisk flere på vores vej og må hellere bringe en generel undskyldning til dem, der måtte have fået mavekneb på vores anvisninger.

Spøg til side, ovenstående “ukrudt” er faktisk alle let genkendelige og man kan selvfølgelig undre sig over, hvorfor det var persille, dild, purløg mm, som i sin tid blev “valgt” som krydderurter, mens resten fik lov at stå som ukrudt.

Og så alligevel ikke ……

For nogle af urterne er måske ikke den store smagsmæssige oplevelse, når det kommer til stykket, men tanken om “samler-livet” er enormt besnærende og hellere bruge et par timer udenfor i forårssolen end købe en plast-bakke i Irma.

Jeg ser på det som tier 1 og tier 2 krydderurter. Vores “sædvanlige” krydderurter i dag er nu en gang dem, der smager allerbedst og derfor det foretrukne valg. De andre er sjove – en gang imellem og især gode at pynte med.

I sidste uge fik jeg faktisk både skvalderkål og løgkarse i pyntende udgave på Restaurant Radio.

Pastadej

  • 500 gr hvedemel, tipo 00
  • 5 æg
Ælt sammen til en fast og elastisk dej.

Fyld

  • 150 gr flødeost – jeg brugte Kirks
  • 12 blade ramsløg hakkes fint
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • salt og peber
  • olivenolie

Sauce

  • 2 dl piskefløde
  • 1 bdt grønne asparges
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 2 spsk æbleeddike eller anden lys eddike

Sauter løg og hvidløg i olivenolie på en pande. Vend ramsløg i og tag panden fra varmen. Lad det køle lidt, før du vender det hele sammen med flødeost og smager til med salt og peber.

Rul dejen helt tyndt ud. En pastamaskine er naturligvis eminent til formålet. Læg små klatter af fyld på og læg et “låg” af endnu en pastaplade ovenpå. Tryk nu godt til omkring fyldet, så luften presses ud og raviolien ikke “eksploderer” i kogevandet.

Skær til med en kniv elller tryk ud med dit raviolijern.

Koges i ca. 3 min.

Til saucen sauteres løg og hvidløg i lidt olivenolie. Kom eddiken på og lad den koge næsten væk. Tilsæt piskefløde og lad det koge ind til saucen har den ønskede konsistens.

Asparges i skrå skiver tilsættes til sidst og simrer med et par minutter. Men endelig ikke for længe, så bliver de så triste i farven.

Ravioli vendes i saucen og du er klar til at servere og imponere.  Men mest at alt forkæler du. Hjemmelavet ravioli er slow food af den gode – næsten meditative – slags.

Mulighederne for fyld er uendelige, men pas på du ikke overdoserer og får for fyldte ravioli, som går i stykker, når de bliver kogt.

God appetit.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

9 thoughts on “Ravioli med ramsløg, flødeost og asparges – Ramsløg V”

  1. Hej,
    Jeg kom lige tilfældigt forbi din blog og kiggede mig lidt omkring 🙂 Jeg deler din oplevelse af, hvor trist det kan være at købe ind i dansk supermarked, når man har boet i udlandet – men dejligt at blive mindet om, at man også kan samle sin egen mad i Danmark.. Det ser lækkert ud.

    Hilsner Marie

    1. Hej Marie,
      Tak for din hilsen og dejligt at høre, du synes, det ser lækkert ud!
      Det gør din blog altså også og jeg drømmer mig straks til vidunderlige Italien.
      Mange hilsner, Mette

  2. Uhm, man får jo helt lyst til at spise nogen af dem. Tak for en dejlig dejlig dag. Kh Pernille

    1. En god kagerulle og dittooverarme kan også gøre det. Må indrømme at min pastamaskine ikke er på overarbejde….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *