I går var jeg på et dejligt besøg hos Camilla Plum.
Peoples Press inviterede til lanceringen af Camillas nye bog: Helt i kage, som naturligvis ikke kunne gøres på anden måde end ved at afholde et gigantisk kagebord på Fuglebjerggaard.
Jeg har lagt et billede på Instagram, som du kan se her: http://instagram.com/p/PkBCGiIY3A/
Da kageorgiet var slut viste Camilla os rundt på gården og det var fantastisk at opleve den passion, viden og entusiasme, som Camilla står for. Der bliver nippet, duftet, smagt og aet krydderurter til den helt store guldmedalje og det var bare så dejligt.
Inden længe lancerer jeg – foranlediget af ovenstående besøg – Becauseitmatters´ første give away, så stay tuned!
Vel hjemme igen var der behov for en hurtig dessert til at supplere fredagens hjemmelavede burgere. Det blev til en – næsten – klassisk strudel med pærer, rosiner, mandler og mørk chokolade.
Vi var 8 sultne og portionen rakte fint som dessert til os.
- 1 pakke filodej med 4 plader
- 4 skrællede pærer i små tern – meget gerne Clara Frijs, som er allerbedst lige nu
- 75 gr mørk chokolade – jeg brugte underskønne Toscano Black 70% fra Amedei
- 50 gr rosiner
- Saft og skal af 1/2 citron
- 75 gr rørsukker
- 50 gr finthakkede mandler
- 80 gr smeltet smør
- Flormelis og appelsintagetes til pynt
Start med at forbered alt fyldet. Pærer, sukker, citronsaft- og skal, chokolade og rosiner blandes i en skål.
Vrid et viskestykke hårdt op i koldt vand og læg det ud på et bord.
Læg en plade filodej på og pensl med smør og drys med finthakkede mandler. Læg den næste plade filodej 2/3 dele over den første og pensl igen med smør og drys med mandler. Gentag processen ved at lægge 3. plade ovenpå den 1., smør og mandler og ja, tilsidst så er det 4. plade ovenpå 2. plade.
Læg fyldet i en stribe ned langs midten og fold nu begge sider ind over fyldet. Det er nemt at styre med viskestykket.
Forsigtigt skal du nu lempe din strudel over på en bageplade beklædt med bagepapir og igen pensle med smør.
Bages ved 200 grader i 30 – 35 minutter.
Server med en god vanilleis, flødeskum – eller som man ville have gjort det i Österreich med varm vanillecreme. Så kan man nemlig begynde at drømme sig på skiferie.
En kort, hurtig og nem opskrift blev det til denne gang. Jeg er på vej til Mad+Mediers årlige madbloggerfestival. Det er første gang, jeg deltager, da min blog jo kun er 6 mdr gammel. De øvrige år har jeg misundeligt kigget til og læst med hos de andre bloggere, så nu glæder jeg mig rigtig meget til selv at være med.
Hav en vidunderlig lørdag.
Mange hilsner, Mette
Fotograf Martin Kaufmann
PS Den fine appelsintagetes købte jeg hos Camilla Plum.
PSPS Jeg synes faktisk, det er en rigtig god gave, jeg har fundet til give awayen, så hold lige øje med bloggen 😉
;
;