Nuvel, normalt så er det fried rice og noodles, som bliver betegnet som biksemad, fordi det egner sig så glimrende til at genanvende rester som ris, kød og grøntsager. Vi lavede også vores pad thai fra bunden, men jeg SIGER bare, at hvis du (tilfældigvis) har en rest nudler, så er der ikke langt fra pad thai til fried noodles.
- 300 gr brede udon nudler – jeg brugte og foretrækker dem fra Clearspring
- 3 spsk neutral eller sesam olie
- 2 sammenpiskede æg
- 1/2 tsk rejepasta
- 1 grøn chili finthakket
- 500 gr udbenede kyllingeoverlår i stykker på ca 1 x 1 cm
- 3/4 dl fiskesauce
- 3/4 dl limejuice
- 3 finthakkede, ikke for store, skalotteløg
- 3 finthakkede hvidløgsfed
- 1 spsk palmesukker
- 1 bdt slangebønner i 2- 3 cm lange stykker
- Friskhakket koriander
- 1 håndfuld grofthakkede ristede og saltede peanuts
Start med at koge nudlerne efter anvisningen på pakken og i saltet vand. Imens kan du skære kyllingen i stykker.
Når nudlerne er dryppet af, vender du dem med 1 spsk af olien.
Varm 1 spsk olie på panden og tilsæt æggene og rør rundt, til de lige akkurat har sat sig. Hæld æggene af panden i en lille skål og stil dem til side.
Resten af olien varmes i en wok eller på en stor pande. Tilsæt rejepastaen og sauter det i 1 minut. Tilsæt skalotteløg, hvidløg og kylling. Brun alt i 3 – 5 minutter, til kyllingen er stort set færdig.
Tilsæt nudler, bønner, chili, fiskesauce, limejuice og palmesukker. Steg igen i 3 minutter. Vend æggene i.
Til sidst vendes koriander i retten og du smager til med fiskesauce og limejuice.
Vend koriander i lige før servering og drys med hakkede peanuts.
Det er naturligvis helt op til dig og din familie, hvordan I har lyst at spise maden. Jeg synes, det er optimalt at spise med pinde i mindre skåle. Hyggeligt er det også.
Vi spiste med en omgang sød, rød chilisauce, som du tidligere har fået opskriften på.
Uhmmmmm – sådan en omgang er slet ikke så tosset.
Mange hilsner, Mette
Fotograf Martin Kaufmann
Kære Mette og Astrid!
Dér fik I mig til at smile! Smile stort! 🙂
Netop hjemvendt fra skønne uger i Thailand og en hel del Pad Thai rigere i maven, var det bare så hyggeligt, at I tog denne ret op.
Vi lavede faktisk selv Pad Thai i fredags til gode venner … tilsat bønnespirer, og til forret lavede vi dine “Vietnamesisk snack – det er jo fredag” (dog med kylling, da det lige var, hvad vi havde) … det var et stort hit!
TAK for daglig inspiration til at gå i køkkenet!
Knus og god dag!
Kæreste Hanne,
Ja, der må jo være en grund til, at vores tanker har cirklet så meget om det thailandske køkken 🙂
Bønnespirer er en klassisk ingrediens i pad thai og helt autentisk at bruge. Hjemme hos os har vi lidt aversioner mod de spirende bønner og derfor vælger vi som regel andre grøntsager.
Og snacks – fordi det er fredag! Det er nemlig den helt rette tankegang.
Skønt, jeg kan inspirere. I morgen kommer der lidt mere Thailand på bloggen.
Kh, Mette
Mmm Mette, de rester kunne godt blive serveret hjemme hos os. Lige mad efter mit hovede. Hvor er det fedt at du bruger kyllingeoverlår i stedet for den klassiske “kyllingebryst” man ser så tit. Synes personligt at der er meget mere smag i lårene..
Ja – jeg er helt enig. De overlår smager af meget mere og jeg er yderst begejstret for, at man kan få dem hos Årstiderne i en udgave, der allerede er udbenet. Jeg tror ikke, der bliver meget kyllingebryst serveret hjemme hos os fremover 🙂
Pad thai er både god, nem og sund restemad. Og helt klart blevet en fast del af vores hverdagsrepertoire nu.