Forleden havde jeg de sødeste gæster. Vi samlede familie og venner til en sød, sød eftermiddag og de var prøveklude på nogle nye opskrifter.
“Sugar high Saturday” kom til at byde på 3 forskellige slags muffins, madeleines, double chocolatechip cookies, lemon squares og æbletærte.
Jeg havde varslet, at alt også ville blive blogmateriale, så gæsterne måtte være lidt fototålmodige og være forberedte på at give deres uforbeholdne mening til kende og ikke blot rose husmoderens arbejde.
Vi lægger ud med muffins med hindbær, banan og mørk chokolade.
Ingredienser til 20 – 30 stk
- 2 1/4 dl mælk
- 225 gr sukker
- 225 gr smør
- 5 store æg
- 3 1/2 tsk bagepulver
- 450 gr mel
- 1 knsp salt
- 300 gr hindbær
- 5 små mosede bananer
- 150 gr mørk chokolade – her af den vidunderlige Amedei Toscano Black 70%, som kommer i nogle fine knapper, der ikke en gang skal hakkes
- Lidt rørsukker til drys
- Ekstra chokolade til pynt
- Ekstra hindbær til pynt
- Citronmelisse eller mynte
Smelt smørret, mens sukker og æg røres til en luftig æggesnaps. Tilsæt mælk, bananer, salt og det smeltede smør og rør godt rundt.
Sigt mel og bagepulver i dejen og vend det i med en dejskraber til massen er helt homogen.
Vend chokolade og hindbær i dejen og fyld den i muffinforme. Afhængig størrelsen på formene, får du 20 – 30 stk. Drys med lidt ekstra sukker, så får du en fin blank og lidt sprød overflade.
Bages ved 200 grader i 30 – 35 minutter.
Lad dem køle lidt af, før du stiller dem på et fad og pynter med mere chokolade, hindbær og måske lidt citronmelisse eller mynte.
Det var en rigtig dejlig måde at ses på. Man kunne komme en halv time eller to en halv, det var helt op til gæsterne selv og deres lørdagsprogram i øvrigt. Invitationen blev sendt spontant ud fredag morgen.
Mange hilsner, Mette
Fotograf Martin Kaufmann
Super lækker opskrift, de er bare så lækre! Men vores blev nu til 50 stk. 😉 så det var bare super. God dag til dig!