Vi er i dag ude i en helt enkel og hurtig tillavet salat med gulerødder, estragon og radiser.
Det, der tager længst tid, er at rense radiserne.
Følgende ingredienser skal bruges:
- Gulerødder
- Frisk estragon eller din yndlingskrydderurt
- 1 bdt radiser
- Skal og saft af 1 lime
- Olivenolie
- Salt og peber
Skræl eller skrab gulerødder. Fortsæt med at skrælle dem eller bruge en mandolin til at skære nogle flotte lange tynde bånd. Jeg bruger min tyndskræller, du bruger, hvad du har. Læg strimlerne i en skål med isvand, så bliver de (endnu mere) knasende sprøde.
Imens renser du radiserne. Jeg kan godt lide at lade lidt af toppen sidde på, men det kræver, at du er meget grundig med at rense dem, for det jord eller sand, som sidder fast netop der. Skær efterfølgende radiserne i lidt irregulære stykker – dog primært på langs. Kom radiserne op i det kolde vand til gulerødderne og lad begge ting stå i 20 min til en halv time.
Tag grøntsagerne op og tør dem godt af. Kom dem i en skål og riv frisk limeskal over, drys med masser af frisk estragon, salt og peber. Dryp lidt olivenolie på og pres limesaften ud over. Vend godt rundt. Smag til, så du er sikker på, du har nok syre, olie salt og peber.
Voila! Så er der tilbehør.
God appetit.
Mange hilsner, Mette
Fotograf Martin Kaufmann
Uhh, det er lige noget for mig-Det vil jeg prøve, næste gang vi rammer Fejø, hvor jeg har estragon frisk i haven.
Afsted med jer :-)!