Jeg tror altså nok, jeg har sagt det mere end een gang tidligere, men jeg LOVPRISER grønkålen.
Det er den kål med allerflest vitaminer: Både B-, C- og K-vitamin for ikke at nævne mineralerne folat, kalcium, zink, jern og jod. Den er fiberrig, billig og den er i sæson.
What is not to like?!
Grønkål skal snittes fint, når det skal spises råt. Det høje indhold af fibre gør, at kæbemuskulatoren skal på arbejde og derfor er det lidt nemmere og mere behageligt, hvis kålen er snittet fint.
Jeg har som modvægt til den lidt stærke kål valgt at lave en dressing baseret på frugt nemlig (endnu en) af de gode honninger fra HELT samt en kirsebæreddike fra Meyers.
Da jeg var i USA sidst, fandt jeg nogle flotte tørrede kirsebær i Dean & Deluca. Dem ser man ikke så meget herhjemme, så jeg købte en stor pose med hjem.
Samtidig har jeg fundet og købt de flotteste, ristede og saltede cashewnødder fra Gastro-Import. Jeg har aldrig set så store cashewnødder før og selvom jeg købte en STOR pose med et helt kilo før jul, så må jeg skammeligt melde, at posen nu er tom.
- Fintsnittet grønkål
- 1 håndfuld ristede, saltede cashewnødder
- 1 håndfuld tørrede kirsebær, tranebær eller blåbær
Dressing
- 1/2 dl olivenolie
- 3 spsk kirsebær eddike
- 2 spsk HELT honning med hindbær
Start med at røre honning og eddike sammen, til honningen er helt opløst. Tilsæt olien lidt efter lidt og rør til dressingen er tyk.
Bland grønkål og kirsebær med dressing og lad det gerne trække lidt før servering.
Drys nødderne over, når du sætter skålen på bordet, så de ikke bliver bløde.
God fornøjelse.
Mange hilsner,
Mette
Fotograf Martin Kaufmann
PS Jeg er heller ikke den eneste, som finder grønkål “Hot”. I Paris er der lavet en bevægelse for mere grønkål i “Byernes By”: http://thekaleproject.com/ og du skal næsten også checke, hvad yndlingen Sæson for god smag skriver samt opskriftsrepertoiret.