Det er bloggens 1 års fødselsdag i dag og det skal selvfølgelig fejres, men det bliver altså først i weekenden, at der bliver bagt kage med eet fint lys.
Der skal nok også filosoferes lidt over årets gang.
Tror jeg.
I mellemtiden fortsætter bergamotte temaet.
Denne gang får du opskriften på grillet danske blæksprutte, som både er marineret i, men også serveres med en fyldig, syrlig/sød bergamotteketchup.
Jeg har et crush på blæksprutter, som startede med ærefrygt efter at have stiftet bekendtskab med friturestegte elastikker på en græsk restaurant i Horsens, men senere udviklede sig til et afhængighedsforhold efter en vidunderlig blækspruttesalat på Ristorante Da Elsa i Como.
Blæksprutter skal behandles varsomt og det rensningen kræver lidt øvelse, men du kan altid spørge din fiskemand om hjælp og da jeg købte min sprutte hos Fiskerikajen i Torvehallerne, så behøvede jeg ikke en gang at spørge, det skete helt automatisk.
Den kronoligiske rækkefølge i opskriften er, at du skal starte med at lave en ketchup på bergamotte. Denne blandes med en marinade, som blæksprutten ligger i natten over. Næste dag grilles der efter devisen: hårdt, men kort.
Bergamotte ketchup
- 2 gr finthakket hvidløg
- 90 gr finthakket skalotteløg
- 60 ml olivenolie
- 30 gr tomatpure
- 2 gr paprika
- 30 ml bergamottejuice
- 2 gr rørsukker
- 3 gr salt
- 1 spsk revet bergamotteskal
Start med at line alle ingredienser op, så er det hurtigt at miske alt.
Marinade
- 20 gr bergamotteketchup
- 1 finthakket hvidløgsfed
- 2 gr paprika
- 4 gr salt
- 20 ml olivenolie
- 20 ml bergamottejuice
Igen er det nemmest at få alle ingredienser gjort klar:
Herefter skal alt blot blendes.
- 1 dansk rengjort, ottearmet blæksprutte
Start med at ridse blæksprutten i fine skaktern og skær den derefter i mindre stykker.
Læg al blæksprutten i marinaden og stil den i køleskabet til næste dag.
Steg blæksprutten ved HÅRD varme i kort tid. Virkelig kort tid. Hellere for lidt end for meget. Gerne på en grillpande og server med lidt af ketchuppen til.
Jeg håber, du har modet til at binde an med en blæksprutte. Det er noget af det bedste, jeg ved og selvom det kan virke lidt omstændigt at gå i gang med, så er det på ingen måde farligt og resultatet bliver noget så godt.
Sådan fejre man sin fødselsdag – tillykke med det første år !! Du er kommer ret stærkt fra start og med næsten 250 indlæg skal vi andre løbe stærkt for at følge med 🙂 Ser frem til hvad du vil kræse med det næste år…..
/Erland
Tusind tak, Erland.
Tak for sparring, opmuntring og gode råd i løbet af året, der gik. Jeg GLÆDER mig til næste år med http://www.becauseitmatters.dk
Rigtig god weekend.
/M
Tillykke med dagen, blog.
Jeg er ikke selv blækspruttefan, men har forelsket mig lidt i din ketchup. Det må prøves.
Det har været en fornøjelse at følge bloggen og glæder mig til at se mere.
Thomas
Hej Thomas,
Tusind tak for din hilsen.
Blæksprutter skulle også “gro lidt på mig,” men i dag er jeg fuldstændig tosset med dem!
Jeg er rigtig glad for, du læser med. Det er den største ros, at en anden madblogger kan synes, at det, JEG laver, er interessant 🙂
God søndag.
Kh, Mette
Det ser simpelthen så lækkert ud! Blæksprutte er én af mine absolut yndlingsspiser, men jeg har aldrig kastet mig ud i at lave det selv. Sådan en fætter kan godt virke lettere intimiderende på én, når den ligger nede hos fiskehandleren.
Og i øvrigt så tak for en fantastisk blog. Den er en fantastisk inspirationskilde ift. nye smagssammensætninger og spændende middage. Jeg er fan! 🙂
Kære Mette,
Det er slet ikke så farligt, som det lyder og især ser ud.
Du kan også få god hjælp (og råd) af din fiskehandler.
Jeg kan ikke forestille mig nogen mere dejlig ros, end bloggen er inspirerende. Det er jeg virkelig glad for, du synes.
Hav en dejlig weekend.
Mange hilsner, Mette