- 80 gr chilihonning fra Helt
- 1 spsk æbleeddike eller lys balsamico
- 2 fed finthakket hvidløg
- 1 spsk æbleeddike eller lys balsamico
- 2 håndfulde, grofthakket, bredbladet persille
- 70 gr grofthakkede pistacienødder
- Smør
- Salt og peber
Start med at smelte honningen i en kasserolle. Når den er smeltet tilsættes eddiken, og blandingen koges kort op, så det skrappeste fra eddiken forsvinder.
Rist nødderne i smør på en pande, til de er let gyldne.
Lige før servering vendes lidt af honningmarinaden med persille, hvidløg og pistacienødderne. Smag til med salt og peber.
Læg koteletterne på et stort fad og hæld først den resterende marinade over og til sidst “stables” persille og nødder ovenpå kødet.
Lam og pistacienødder har jeg før lavet og det er i mine øjne en klassiker. Mynte i en god kvalitet er svært at få fat i på denne tid af året, derfor blev det denne gang med persille.
HELT honning til gengæld er ikke svært at få fat i. Du køber det hos www.blok18.dk og får det bragt til døren. Hvor svært kan det være.
God appetit.
Mange hilsner,
Mette
Fotograf og fætter-til-lammelandmand Martin Kaufmann
Dansk økologisk kan næsten ikke blive bedre. Interessant med honningen til lammet, hvilket jeg ikke selv har prøvet før. Super ide og ret :-).
/Sørem
Hej Søren,
Ja, dansk lam er noget så godt og en fornøjelse, når det tilmed kan lykkes at få det økologisk.
Honning og lam var også en premiere for mig, men det blev altså virkelig dejligt.
Der er mere lam i fryseren og honning på glas, så måske kommer der mere 🙂
Mange hilsner, Mette