Rabarbertærte med frangipane og hvid chokolade

Jeg kunne simpelthen ikke dy mig i onsdags for at købe et stort bundt tyske rabarber.

Og ja, jeg VED godt, at jeg burde have ventet på de danske – måske bare en uge endnu – men længslen var simpelthen for stor og det var et struttende frisk bundt.

Vel hjemme igen blev det forvandlet til en skøn rabarbertærte med mørdej, frangipane med hvid chokolade og rabarber i tynde skiver. En god syrlighed fra rabarberne, dejlig nøddesmag fra mandlerne og sødme fra chokoladen.

Jubiiiii – så er det forår!

Jeg husker, da jeg var lille og fik serveret rabarbertærte for første gang hos en veninde. Hendes mor kom ud til gyngestativet med et stykke lun tærte med iskold flødeskum til os hver. Jeg husker tydeligt, at det var en syrlighed, som jeg ikke kendte, men straks faldt pladask for.

Mørdej

  • 150 gr hvedemel
  • 50 gr flormelis
  • 75 gr smør
  • 1 æggeblomme
  • evt lidt ekstra vand

Smør smuldres i mel, sukker og vanillesukker. Dejen samles hurtigt med æggeblommen og evt lidt ekstra vand, hvis det er nødvendigt.

Læg dejen på køl i ca 30 min.

Dejen rulles ud og en smurt tærteform beklædes med dejen. Læg et stykke bagepapir i og fyld enten tørrede bønner eller keramikkugler i. Bag tærtebunden ved 175 grader i ca 15 minutter.

Tag bunden ud, fjern bagepapir og bønner og køl lidt af.

Frangipane

  • 100 gr smør
  • 80 gr sukker
  • 20 gr hjemmelavet vanillesukker
  • 100 gr mandelmel, enten blender du 100 gr mandler helt fint eller også tager du på skiferie til Schweiz og bringer mandelmel med hjem i kufferten
  • 50 gr hvedemel
  • 2 æg
  • 75 gr grofthakket hvid chokolade – f.eks. Ivoira fra Valrhona

Rør alle ingredienser – undtagen chokolade – godt sammen og tilsæt til sidst chokoladen, så du ikke rører den i stykker.

Fyld

  • 300 – 400 gr rabarber i tynde skiver vendt med 2 spsk sukker

Kom frangipane i den kølede bund og læg til sidst rabarberne på.

Kagen bages igen i ca 30 min, men mærk efter, om frangipanen har sat sig.

En god kop te, måske en klat creme fraiche eller flødeskum og eftermiddagen er reddet. Du kan også give et scoop vanilleis til og du har en fin dessert.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

10 thoughts on “Rabarbertærte med frangipane og hvid chokolade”

  1. hvorfor ringer du dog ikke når du har lavet den slags ? Stod faktisk i Torvehallerne i dag i præcis samme overvejelser skal jeg købe udenlandske rabarbere eller vente, jeg valgte så at vente, måske dumt når nu jeg ser din opskrift. Knus Pernille

    1. Ja – det er lidt tarveligt! Men der er stadig et meget lille stykke tilbage, som vi gerne deler ud af!

      Jeg synes nu, det var klogt af dig at vente, selvom tærten blev rigtig god! Og nu ved du, hvor du skal kigge, når de danske kommer.

      Knus,M

  2. Vi har tons af rabarber i haven på Fejø, og sidste påske guflede vi allerede løs, men i år var de ikke helt klar, et par uger endnu uden frost, men med sol, så er de der, så nu har jeg gemt opskriften, så den er klar, når rabarberne også er det:)

    1. Jeg er vild med rabarber! Og varm påske! Sidste år var så vidunderlig med det skønne forsommervejr og her til morgen var der hvidt af sne!!!! Der skal nok komme masser af rabarberopskrifter de næste uger………

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *