Ananas er bare rigtig god her tidligt på foråret, hvor vi stadig venter på, at rabarber skal komme.
Desuden synes jeg faktisk, at denne dessert egner sig ganske fortrinligt ovenpå asiatisk mad, hvor desserterne måske ikke altid er lige nemme at finde på.
Men man bør nok ikke servere den ovenpå en meget cremet thailandsk middag, hvor anseelige mængder kokosmælk allerede har fundet anvendelse.
Efter en gang pomelo salat og laks egner den sig glimrende.
Desuden er jeg nødt til at afsløre, at opskriften desværre ikke er min egen opfindelse, men i sin tid et påfund fra d´herrer Brdr. Koch. Det var mens, de stadig kun var to (kendte) brødre og det var, da de udgav deres første bog: “Kocherier” i 2006.
Brødrene, som nu har tilføjet en 3. bror til imperiet, driver stadig restaurant i Århus og jeg har for nylig hørt, at deres brunch skulle være helt fantastisk.
Ananas kokosmælk creme (4 pers)
- 3 dl piskefløde
- 1 1/2 dl kokosmælk
- 85 gr sukker
- Kornene af 1/2 stang vanille
- 2 1/2 blad husblas udblødt i koldt vand
- 1/2 dl malibu
- Ananas i så små tern, som du har tålmodighed til
Kokosmælk og piskefløde koges op sammen med sukker og vanillekorn. Den udblødte husblas tages op af vandet, knuges fri for væde og tilsættes den varme væske, som ikke længere skal stå på blusset. Rør rundt til husblasen er opløst. Malibu piskes også i.
Cremen fordeles i 4 portionsforme og stilles på køl. Man kan sigte den, hvis der er kommet lidt for meget vanillemarv med.
Denne dessert kan sagtens laves færdig dagen i forvejen.
Når desserten skal serveres drysses de små ananastern på toppen.
Jeg kan ikke rigtigt blive enig med mig selv om, jeg synes, det er for kinky og 80´er agtigt at servere en dessert, der i så høj grad minder om en pina colada. Mine gæster har reageret forskelligt, men de har alle spist op!
Hvad synes du?
God appetit.
Mange hilsner, Mette
Fotograf Martin Kaufmann
Mums, det lyder godt nok lækkert og netop som en god dessert efter laks, den må vidst også prøves..:)
Velkommen hjem! Håber I har haft det dejligt!